Otevíráme nový antikvariát

Antikvariáty se dostávají do popředí zájmu již delší čas, neboť mnozí z nás vyhledávají staré..

Read more

Otevíráme nový antikvariát


Antikvariáty se dostávají do popředí zájmu již delší čas, neboť mnozí z nás vyhledávají staré dobré knižní tituly, vydané ještě za socialismu. V té době vycházelo mnoho krásných knih zaměřených jak na beletrii a poezii, tak i na literaturu faktu, obrazové publikace a také některé šikovné tematicky zaměřené publikace, například na techniku fotografování anebo na mistrovské šachové partie. K velkému zájmu o nákupy knih v antikvariátech přispívá i obliba retro stylu, která dokonce oslovuje i mladé generace, které žádnou „retro“ dobu nezažily.

prodej knih v antikvariátu

Prodej knih v antikvariátech probíhá v kamenných prodejnách i na Internetu. Můžete si tak velmi snadno objednat například staré vodácké či turistické mapy, oblíbené časopisy, knihy povídek nebo starou kuchařku a nechat si vše odeslat přes půl republiky přepravní službou. Aby toto mohlo úspěšně fungovat, potřebujete mít k dispozici přehledný e-shop a zároveň vás také lidé musí na Internetu objevit.

účinná řešení SEO

Vyhledávání zboží na Internetu obstarávají webové vyhledávače, nejčastěji Google a Seznam, a kdokoli zadá do vyhledávacího pole klíčová slova například „prodej antikvariát kniha Zdeněk Šmíd, Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách“, vyhodnotí vám to řadu antikvariátů, které mají v nabídce to, co hledáte. Aby se mezi nimi objevil i váš antikvariát, musíte mít patřičně ošetřené SEO. SEO je souhrn některých opatření, s nimiž vás vyhledávače zařadí mezi relevantní zdroje, a počítají s vámi do předních pozic mezi vaše hlavní konkurenty.

Touto problematikou se do detailu zabývá SEO specialista, který vyhodnotí soupisku vhodných klíčových slov, zkontroluje on-page faktory, narvhne vhodný linkbuilding (tvorbu zpětných odkazů) a případně také placenou PPC reklamu. Provedený SEO audit pak může vaše podnikání posunout na vyšší úroveň, ať už máte v nabídce jakékoli zboží.